Bir ODTU Mezunundan…

odtu-bilim-agaci

Bir ODTU mezunundan başbakana yantı.

“Annemin de başı örtülü ve ben bu okulda altı yılımı geçirdim. Annem defalarca yurda gelmiştir. Hiç bir zaman bir olay olmadı…”

ODTÜ’den altı yılda bin bir zorlukla mezun oldum. Öyle ki mezun olduğuma senelerce inanamadım yıllarca rüyamda da ODTÜ’de sınavlara girmeye devam ettim. Hatta mezun olduktan sonra şaka yapmak için eksik dersim kaldığını ve diplomamın iptal edildiğini, bir an önce okula dönüp dersi tamamlamı söyleyen arkadaşıma yüreğim korkudan hoplayarak inandım. Okula başladığımda bilgim, dünya görüşüm, kültürüm çok zayıftı. ODTÜ’de öğrenciyi zorlaya zorlaya fikir üretmeyi öğretirler adama.

Ben fakir bir ailenin küçük şehirde yetişmiş bir çocuğu olarak hayatımda ilk kez Türk halk müziği konserini, çok ucuza satılan biletlerini satın alıp, ODTÜ Türk Halk Bilimi Topluluğu’nun bir konserinde izledim. Türk sanat müziğini Avni Anıl’ın misafir olduğu, senelik Türk sanat müziği topluluğu konserlerinde hatmettim. Rock nedir ne değildir ODTÜ Rock Günleri’nde öğrendim. Hayatımda ilk kez tiyatroyu Mimarlık Amfisi’nde öğrencilerin sergiledikleri bir oyunda izledim. Cengiz Özkan’ı seneler önce biletleri yine çok ucuza satılan bir ODTÜ konserinde izledim. Fizik Amfisi’nde çok ucuza her hafta film izledim. Hayatımda ilk defa spor salonuna ODTÜ’de gittim. Hayatımda ilk defa yüzme havuzunu ODTÜ’de gördüm. Hayatımda ilk defa bir mimar tarafından tasarlanmış binalarda dolaştığımı ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nde hissettim. Radyo ODTÜ’yle öğrencilerin neler yapabileceğini gördüm.

Ege ile Fahir ile Oktay ile sabahladım. Makine günlerinde öğrencilerin tasarladıkları robotların yarışlarına şaşırdım. Hayatımda ilk defa fotoğrafçılık dersi aldım. Resim sergisine katıldım. Hayatımda ilk defa bir stajımı Niğde’nin bir köyünde ilkokul binası inşa etmek için harç kararak duvar örerek ve gerçekten topluma kalıcı bir faydam dokunduğunu bilerek yaptım. Kütüphanesinde, yurtlarında, çimlerinde, çizim odasında sabahlaya sabahlaya, acı çeke çeke piştim.

Maddi durumumuz çok kötüydü ve başka üniversitelerde hiç bir arkadaşımın kendi üniversitesinden veya bir başka kuruluştan alamadığı kadar yüksek miktarda bursu ODTÜ bana karşılıksız olarak verdi. Üstelik o burs yazları da yatardı. Okulu uzattığım sene de bursumu kesmediler ama devlete normal harç parasının bir buçuk katını ödemek zorunda bırakıldım. Mezun olur olmaz ODTÜ bana yolun açık olsun dedi. Devletse kapıma borç senetleri gönderdi. Şimdi kalkmış devlet bu okula laf ediyor…

Kaynak: Ekşi Sözlük

Bu sayfa 1.047 kez görüntülendi.

Ahmet

Sıradan bloglardan birisi :)

Bunlar da hoşunuza gidebilir...